Goveja juha

Goveja juha je del vsake tradicionalne nedeljske juhe. Se ne spomnim kdaj sem nazanje imel nedeljsko kosilo brez goveje juhe. V večina primerih si jo pripravim z rezancimi. Ko pa me prime, da bi malo spremembe, pa posežem po kroglicah ali filtratih. Čisto govejo juho pa jem le redko, pretežno takrat ko sem malo bolan.

Goveja juha paše zraven dobrega kosa mesa. Jaz najraje jem kako svinjsko pečenko, ki je malo hrustljavo pečena.  Seveda pa ne sme manjkati tudi renstan krombir in sveža solata.

Goveja juha ima celo nekaj zdravilnih moči, saj na telo deluje krepčilno. Za to pa je kriva govedina, ki se skuha v juhi. Zaradi maščobe, pa ima goveja juha precej energijske vrednosti. Tisti, ki bi radi imeli malo manj mastno govejo juho, pa lahko maščobo tudi postrgajo. To pa naredimo tako, ga govejo juho ohladimo. Ko bo juha hladna, se bo na njej naredila maščobna plast. Le to pa lahko poberemo dol z žlici in tako je goveja juha velikomanj mastna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s