“Čiščenje hladilnika”

Brok_juha

Včeraj je bila nedelja, imeli smo piknik in danes se spet zaklinjam, da naslednjč se pa res ne bom tako najedla. Zaradi vsega tega pojedenega mesa sem čisto napeta. Najraje ne bi nič kuhala, a moji me že sprašujejo, kaj bo danes za kosilo?

Na hitro pogledam v hladilnik in ugotovim, da je tega malo, pa onega malo, ja kar nekaj različnih zelenjav, po par končkov, se je nabralo. Ja, odločitev pade, "čistili" bomo hladilnik.  Ni kaj, zelenjavna juha je prvo kar mi pride na misel. A moji ne bodo zadovoljni samo s tem. Če bodo pridni in bodo jedli zelenjavo, dobijo na koncu še palačinke. Vsi se strinjamo, zdaj pa moram že kar pohiteti. Najprej pripravim testo za palačinke, da ima potem čas počivati. Ker bodo danes čisto navadne palačinke, to se pravi marmeladne in pudingove, bom naredila tudi testo zelo preprosto. Se pravi, da iz mleka, jajc, moke, malo soli in malo sladkorja naredim gladko tekoče testo in ga pustim, da malo počiva. Med tem pa jaz sigurno ne smem počivati, čeprav moram priznati, da bi mi danes res „ful pasalo“. Ja, te nedelje so res naporne!. No, ampak lotim se čiščenja zelenjave. Vidim, da imam malo korenčka (ostanek od goveje juhe), pa malo zeljne glave (ostanek od sladkega zelja s pire krompirjem), imam še dobro pest stročjega fižola (ja, boranja je bila res dobra), na mizi se najde še mala polovička cvetačine glave (ste že probali ocvrto cvetačo?) in nazadnje še nekaj zelo zelenega in zdravega. Brokoli mislim, seveda (prejšnji teden smo si privoščili kremno brokoli juho in mislim, da bi si jo morali večkrat). Takole, na hitro vse očistim, in narežem. Polovičko čebulo hitro posteklenim na vroči maščobi, dodam najprej narezani stročji fižol, vse skupaj malo podušim. Ko fižol malo oplahne, dodam še narezano zelje in zopet malo dušim. Zalijem z vodo (v vodo dam kocko).

Zdaj imam čas, da začnem z peko palačink. Ko prve palačinke zadišijo, se pri nas v kuhinji prične „gužva“. Vsi nekaj iščejo in zdaj bo obdobje, ko bom pol ure pekla palačinke, a na krožniku ne bo nobene. Le zakaj ne? Ja taka je moja usoda, ker ne znam pri mojih treh „dedcih“ narediti reda.

Tako, v juho še dodam cvetačo in brokoli. Čez cca 10 minut še „podmetim“ z smetano in gremo za mizo. No, zdaj se je nabralo že tudi nekaj palačink, ki tudi romajo na mizo, skupaj z marmelado in pudingom. Naj si jih kar sami namažejo . Tako dragi moji, dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s