Takšne in drugačne solate

Me_solata

Predvsem v času poletja, bi vsaj jaz, lahko preživela samo ob solatah. Solate na en in tisoč način. Pa ne da sem vegetarijanka in ne bi marala mesa, samo poleti, ko je vroče, se najbolj prileže solata. Pa naj bo katera koli, bo zame odlična.

Najrajši imam mešane, več kot je sestavin, bolj mi odgovarjo. Recimo mešanica paradižnika, paprike, čebula in kumar, to bi lahko jedla ob desetih zvečer ali pa ob osmih zjutraj. Noben problem! Kar samo, brez kruha!

Vedno mi bo teknila tudi solata iz motovilca. Če dodamo še malo šampinjonov in en dober priliv, bo zadetek popoln. Nikoli se ne branim tudi solat, ki so kombinirane z mesom. Odlična je kombinacija z piščančjim mesom ali pa tudi kar govedina v solati. Po domače „esih flajš“. Saj ste že slišali zanj, a ne?

Nasvet: Če želite zdravo shujšati, potem si privoščite veliko različnih solat, le pri prelivih morate biti pozorni (izogibajte se majoneznih prelivov). Največ vitaminov, mineralov in balastnih snovi (za  lažjo prebavo)  vsebujejo zelene solate. Koristite le kvalitetna olja (olivno olje, bučno olje..) in to v zelo malih količinah. Namesto kisa lahko uporabite tudi limonin sok (dodatni vitamini). Tudi prelivi iz jogurta so okusni in zdravi….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s