Nekaj hitro pripravljenih jedi

Omleta

Imate tudi vi občutek, da imate vse manj in manj časa? Jaz zadnje čase o tem kar naprej razmišljam.

Bolj ko si planiram, kako dan najbolje izkoristiti, bolj ugotavljam, da bi mi nekaj dodatnih ur na dan, še kako prav prišlo. Ko analiziram, kje bi lahko „privarčevala“ nekaj dragocenih minut, ugotovim, da bi to še najlažje storila pri kuhi. Res mi ni treba vsak dan delati „celega kosila“! Nič ni narobe, če kdaj pa kdaj pripravim za kosilo nekaj „na hitro“. Zato sem si naredila seznam jedi, ki jih lahko pripravim v cca pol ure. S tem sem imela kar nekaj težav, a vendar mi je uspelo najti nekaj okusnih jedi, ki so zelo hitro pripravljene. To so:

  1. Pasulj – to je jed, ki je, če ne kompliciramo, kuhana že v dobrih 20 minutah.

  2. Pražena svinjska jetrca – pri praženju jetrc morate tako ali tako biti hitri. Najbolj zamudna je predpriprava, to se pravi rezanje čebule in jetrc. Da bo to steklo hitro in gladko, rabite odlično nabrušene nože, samo prste pazite. Lahko pa si vse skupaj narežete že prejšnji večer.

  3. Omleta s hrenovko – jed, ki je pripravljena v slabih 15 minutah. Zdaj imate še 15 minut čisto dovolj, da pripravite zraven še poljubno solato, recimo paradižnikovo. Ampak jaz naredim obratno, najprej naredim solato, potem na hitro pripravim še omleto (da se mi ne ohladi). Če boste imeli pri kuhi še pomoč, bo pa vse storjeno še prej.

  4. Čebulna juha – je lahko odličen, hitro pripravljen obrok. Za na koncu pa še mogoče kakšen posladek, ali pa tudi ne. Podal bi se sicer kak skutin zavitek, ki ste ga pripravili že dan prej, ali pa ste mogoče kupili kar zamrznjenega in ga daste v pečico, predno se lotite čebulne juhe.

  5. Ocvrta salama – tako hitro pripravljena jed, da boste z njo skoraj prej končali, kot s pripravo solate. Priporočam mešano solato – paradižnik, paprika, čebula

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s