Predjed – uvod v popoln obrok

Predjed-pikapolonica

Predjed običajno postrežemo takrat, ko imamo goste. Seveda, je dobrodošla tudi takrat, če boste samo u dvoje. Mogoče še bolj!

Predjed naj bi bila lahka, minimalizirana in ne preveč nasitna jed. Pomemben je tudi njen izgled, saj nam mora že pogled nanjo vzbuditi tek, tako, da komaj čakamo, kaj bo sledilo. Ob predjedi običajno postrežemo tudi kozarec vina, ki mora odgovarjati postreženi hrani.

Kot predjed lahko postrežemo razne kremne juhe, namaze-skupaj z popečenimi kruhki, polnjena jajca (recimo jajca polnjena s tuno), ribje jedi (zelo primerna je dimljena postrv), različne solate (za oko in brbončice je odličen paradižnik z mocarelo), ocvrta zelenjava in še in še bi lahko naštevali.

Pomembno je, da se okus predjedi sklada z okusi jedi, ki bodo predjedi še sledili. Pa DOBER TEK!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s