Kaj skuhati danes?

Velikokrat razmišljam, kaj skuhati danes? To zna biti resen problem, če kuhaš že leta in leta in o tem razmišljaš vsak dan!

Res je, da v trgovinah mrgoli modernih kuharskih knjig in raznih revij z kuharskimi recepti. Ko jih malo prelistaš, dobiš občutek, da moraš takoj domov in kaj od tega skuhati.

A ko doma revijo dobro pregledaš, največkrat ugotoviš, da so ponavadi vsi recepti, ali zelo zakomplicirani, ali so v njih sestavine, ki jih pri nas težko dobiš, ali pa jih veliko sploh ne poznaš. Skratka, iz vseh teh revij običajno skuhaš jed ali dve.

A kje so vse tiste preproste jedi, vsi tisti domači recepti, po katerih so kuhale naše babice? Smo res na to vsi pozabili, smo res željni kuhati same zahtevne, predvsem pa tuje jedi? Konec koncev imamo vsak dan čas, kuhati takšne jedi? Mislim, da večina od nas ne! Da o denarju, ki ga za to potrebujemo sploh ne govorimo.

Tako sem prenehala kupovati revije, rajši malo pobrskam po starih dobrih, zapiskih moje babice, mame, tete… Pri njih najdem kaj preprostega in domačega. Seveda imam tudi veliko svojih receptov, saj kuham že vrsto let.

Res pa je, da se tudi na internetu najde masikaj uporabnega (le kaj bi danes brez interneta!). Kar nekaj preprostih jedi sem našla tam (kulkuharca.si, veselakuharica.com,…itd).

Tam je nekaj res tistih „ta pravih“ domačih receptov. Jedi so okusne, hitro pripravljene in še poceni. To pa večino od nas tudi išče.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s